Als je kijkt naar bekende Nederlandse artiesten zoals Armin van Buuren, Nick en Simon of  Famke Louise, lijken ze weinig overeenkomsten te hebben naast dat ze allemaal Nederlands zijn. Toch is er ook een andere overeenkomst: ze hebben namelijk allemaal geen muziekopleiding gevolgd. Desondanks zijn deze artiesten net zo’n groot succes geworden als andere muzikanten die wel een opleiding in de muziekrichting hebben gevolgd, zoals André Rieu en Martin Garrix. Is het nog wel van belang dat een muzikant een opleiding volgt? 

Komt de naam Alusein ‘Bob’ Rosier je niet bekend voor? Dat kan! Hij is namelijk in de muziekwereld ook wel bekend als ‘Drummer Bob’. Rosier heeft al in verschillende bands gedrumd, waaronder MakeBelieve. Deze band is in 2016 uit elkaar gegaan, maar niet voordat ze Kensington in hun voorprogramma hebben gehad. Rosier heeft met MakeBelieve in bijna alle grote zalen van Nederland gestaan. En als Rosier mag dromen, dan zou hij graag nog in Paradiso Amsterdam willen spelen, “Ik heb al twee keer in Paradiso mogen staan, maar beide keren was ik ziek!”

Rosier geeft aan dat hij niet per se op de voorgrond hoeft te staan tijdens een optreden. “Ik heb als drummer de taak om de band bij elkaar te houden en om het publiek gaande te houden.” Momenteel is Rosier, naast muzikant, chefkok bij zijn eigen cateringbedrijf. Ook geeft Rosier aan dat hij niet in maar één band speelt, “Dat zou ik ook niet kunnen denk ik, daar ben ik te wispelturig voor.”

Meidi Goh speelt viool en Viola da Gamba. Toen ze acht jaar oud was zei haar moeder, ‘Nu ben je acht, welk instrument wil je spelen?’ Dat moest viool of harp worden. Ondertussen speelt Goh naast in bandjes, ook begeleidend tijdens een verhalenvertelling. “Doordat ik in een folkbandje ging spelen, leerde ik steeds meer over het geboekt worden en met organisaties communiceren.”

Een muziekopleiding heeft Goh bewust nooit gevolgd, haar moeder wel. “Ik zag hoe moeilijk mijn moeder het had op die opleiding en dat wilde ik voor mezelf niet.” Goh heeft veel geleerd van het meespelen met bands, “Dan leer je op een compleet andere manier spelen en je instrument kennen. Je bent veel meer bezig met meespelen, dan met van een blad lezen.”

Verslaggever Janine Vink sprak met Meidi Goh en Alusein ‘Bob’ Rosier, beiden zijn ze dus muzikant. Rosier heeft de popacademie in Leeuwarden afgerond, Goh daarentegen heeft bewust geen opleiding gevolgd, waarom niet?