Toen Nederlands-Indië nog een kolonie van Nederland was, werd deze vanuit Den Haag bestuurd. De stad heeft dus een eeuwenoude band met de Indonesische archipel. Vandaar dat ook het grootste Indische evenement van Nederland, de Tong Tong Fair, sinds 1959 in Den Haag wordt georganiseerd. 

In 2009 veranderde de organisatie de naam van Pasar Malam Besar, wat ‘grote avondmarkt’ betekent in het Indonesisch, naar de Tong Tong Fair. De huidige naam is een verwijzing naar de idealen van de Tong Tong-beweging die rond het tijdschrift Tong-Tong van de Indische schrijver, journalist en activist Tjalie Robinson, ontstond. Hij was de  initiatiefnemer van de eerste Pasar Malam.

Dit jaar wordt het evenement gehouden van 23 mei t/m 2 juni. Een week lang kun je op het Malieveld genieten van de Indische cultuur. Bezoekers kunnen rondlopen in verschillende tenten waar de vele Zuidoost-Aziatische standhouders spullen verkopen of een ervaring bieden.

Ook is er een grote foodhall aanwezig waar geproefd kan worden van Indische specialiteiten. Veel van de chefs zijn speciaal voor het evenement overgevlogen vanuit Azië. Daarom zijn veel gerechten in Nederland ook alleen te krijgen op de Tong Tong Fair en komen bezoekers speciaal naar de fair om hun favoriete gerecht te proeven. In het kooktheater laten verschillende topchefs, zoals Pascal Jalhay en Jermain de Rozario, zien hoe je zelf thuis Indische gerechten kunt bereiden.