Apple komt met een eigen videostreamingdienst, Apple TV Plus. Dit maakte het bedrijf afgelopen maandag tijdens een Apple-event in het Steve Jobs Theater in Californië bekend.

Verschillende grote regisseurs (waaronder Steven Spielberg) en acteurs/actrices (Jennifer Aniston, Steve Carrel en Oprah Winfrey) verschenen in het Steve Jobs Theater om hun samenwerking met Apple bekend te maken.

De nieuwe streamingdienst wordt dit najaar beschikbaar voor ruim honderd landen. Om welke landen dit gaat, is nog niet bekend. Ook is het nog even afwachten hoeveel een abonnement op de streamingdienst gaat kosten.

Apple TV Plus is niet meer uniek in de markt. Online streamingdiensten zijn de laatste jaren enorm in opkomst; waar je tien jaar geleden nog op de fiets naar de videotheek moest om een leuke film uit te zoeken, zijn de betere films nu slechts een paar muisknoppen van je verwijderd. Onder andere bedrijven zoals Netflix en Videoland hebben een prominente plekje veroverend in miljoenen huishoudens wereldwijd.

Maar nu komt er dus nog een nieuwe streamingdienst, namelijk die van Apple. Is daar eigenlijk wel behoefte aan? Verslaggever Lisa Geluk sprak hierover Florence Peeters, techjournalist bij BigSpark.