Vorig jaar trok het popcultuur evenement al 32.000 bezoekers, dat lijkt dit jaar weer overtroffen te zijn. Series, films, gaming en stripboeken, de Comic Con trekt van alles aan.

Volgens kenners is het succes van de Comic Con aan verschillende factoren te danken. “Ieder jaar komen er meerdere superheldenfilms uit en ze zijn allemaal een razend succes”, vertelt Aaron, stripboekenfanaticus, “het is echt een huishoudnaam geworden in de popcultuur.” De laatste film uit de Avengers reeks, Infinity war, heeft zo ongeveer twee miljard dollar opgeleverd. Om het even in perspectief te plaatsen, de eerste Avengers bracht in 2012 nog ‘maar’ anderhalf miljard dollar op. De eerste Iron Man film, een van de Avengers helden, harkte in 2008 ongeveer 600 miljoen dollar binnen. “Je ziet dat het steeds populairder wordt, als fan van stripboeken vind ik dat een leuke ontwikkeling,” aldus Aaron.

Comic Con biedt een unieke sfeer waarin iedereen zichzelf kan zijn. Verslaggever Roland Janssen was benieuwd en besloot een kijkje te nemen bij het evenement.

Deze editie van de Comic Con was net even wat anders dan voorgaande edities. Vanwege de recente gebeurtenissen in Utrecht was besloten de beveiliging aan te scherpen. Veel cosplay uniforms bevatten wapens. De meeste cosplayers hebben deze editie dus ook besloten de wapens thuis te laten. “Ik vind het wel jammer”, zegt een van de vele stormtroopers die aanwezig zijn, “het hoort bij je kostuum, maar je kan het nu niet verantwoorden, dit is voor iedereen beter.” Sommige cosplayers hadden ervoor gekozen om hun wapens dan maar van karton te maken zodat het binnen de regels viel.