Studeren, voetballen, borrelen met je clubgenoten, werken in een restaurant en dit alles ook nog willen delen op Instagram en Snapchat. En oh ja, vergeet ook niet af en toe nog langs te gaan bij paps en mams. Veel studenten bezwijken onder de druk om overal maar bij te moeten zijn en iedereen om zich heen tevreden te houden.

 De een kan er beter mee omgaan dan de ander. Maar burn-outs bij studenten is geen uniek verschijnsel. Niet heel gek als je kijkt naar wat er tegenwoordig allemaal van studenten wordt verwacht. Daarbij komt ook nog eens kijken dat studenten vaak in de meest kwetsbare fase van hun leven zitten. “Studenten komen vaak voor het eerst op eigen benen te staan”, zegt studentenarts Maarten Goedhart. Volgens Goedhart zouden hogescholen en universiteiten studenten meer moeten begeleiden en meer aandacht moeten besteden aan de hoge studiedruk.

Een van de maatregelen die je als student zou kunnen nemen om wat meer rust te krijgen in je hoofd, is werken aan je timemanagement. Het Effectieve Werken is een organisatie dat gespecialiseerd is in het trainen van medewerkers en studenten.
Onze verslaggever Milou van Hirtum vroeg oprichter Arjan Bloemendaal om de belangrijkste tips. Ook ging ze in gesprek met de altijd drukke studente Bente Donderwinkel.

Neem je net als Bente erg veel hooi op je vork en vind je het af en toe even te veel worden? Studentenpsychologen en praktijkondersteuners die psychologische hulp aanbieden kennen vaak lange wachtrijen. Een eerste stap naar een betere organisatie van je drukke studentenleven kan ook een timemanagementtraining zijn. Dus ben jij op zoek naar meer structuur? Ga dan naar https://www.heteffectievewerken.nl.