Door heel Nederland zullen er op 29 mei activiteiten worden georganiseerd wegens Wereld MS Dag. Zo ook in regio Amsterdam, waar een fiets-, scooter- en wandeltocht wordt gehouden: de Durgerdamtocht. MS Vereniging Amsterdam initieerde de tocht.

In de maand mei worden er allerlei evenementen en activiteiten georganiseerd. Zo ook in Amsterdam-Noord. Ongeveer veertig mensen verzamelen zich om vervolgens samen te gaan lunchen en een tocht af te leggen. Dat kan fietsend, lopend of met de scootmobiel door het platteland en langs de houten huisjes van Schellingwoude en Ransdorp. Elk jaar wordt de laatste vrijdag van mei deze tocht gehouden om zo meer aandacht te vragen voor de ziekte MS. “Ik vind heel mooi om aandacht te vragen voor MS, maar we willen vooral ook een gezellige dag hebben, leuke dingen doen en met lekker eten”, vertelt Jeanette Kok, coördinator van de MS Vereniging Amsterdam.

Maar niet alleen in Amsterdam worden er activiteiten georganiseerd. Ook in Utrecht stond er vorige week een kraampje op de Stadshuisbrug om kennis de delen over MS en in Zwolle werd een informatiemiddag gehouden in het Revalidatiecentrum De Vogellanden en ook in Oranjewoud. Rond het Leekstermeer, Schoorl en Soesterduinen werd er ook een wandel-, fiets- en scootertocht gehouden.

“De Wereld MS Dag is ervoor om aandacht te geven aan de ziekte MS, die vooral veel voorkomt in de koudere landen in de wereld, zoals de Scandinavische landen en Noord-Amerika. Wij als MS Vereniging organiseren dan altijd een leuke dag voor onze leden”, vertelt Esther Bruijn, contactpersoon MS Vereniging Amsterdam. “Het was een heel gezellige dag in Amsterdam-Noord. We gingen eerst lekker lunchen en daarna wandelen of fietsen. Achteraf hadden we nog een gezellige borrel. We hebben heel mooi weer gehad en de omgeving was prachtig. Het was zeker een geslaagde dag.”

Onze verslaggever Tristan Lof ging mee met de fietstocht in Durgerdam.

Wil je meer informatie over alle activiteiten in jouw regio? Ga dan naar: