Liefde en verliefd zijn. Het beste wat een mens kan overkomen. Maar liefde kan ook tegenslagen en complicaties met zich meebrengen. 

In onze podcast genaamd grenzeloze liefde bespraken we onder andere deze tegenslagen en complicaties. Bij relaties kunnen jaloezie en overspel voorkomen. Maar ook voordat je aan een relatie begint kan het niet altijd even soepel verlopen. Het kan voorkomen dat je een persoon leuk vindt, maar cultuurverschillen deze liefde in de weg staan. De 30-jarige Achille is hier wel eens tegenaan gelopen. Hij is van Rwandese afkomst en vergelijkt met ons zijn dates met vrouwen die dezelfde cultuur hebben als hij,  met Nederlandse meisjes.

In onderstaand bericht vertelt Achille hoe hij zijn dates heeft ervaren en hoe hij omging met cultuurverschillen.

Tijdens deze podcast was ook relatiepsychologe en schrijfster Carla Ketelaar aanwezig. Zij vertelde tijdens deze uitzending dat we vooral niet teveel aan elkaar moeten willen kneden. ‘We willen er alles aan doen om onze geliefde zo te vormen dat hij of zij nog beter bij ons past. Dit moeten we loslaten, vrijlaten en meer accepteren in plaats van willen perfectioneren’.