In De Balie in Amsterdam vindt op 18 februari 8 uur ‘s avonds het KennisCafé plaats over de toekomstige ontwikkelingen op het gebied van zien. Steeds meer jongeren lijken bijziend te worden door het staren naar beeldschermen en dat roept vragen op. Is dit het begin van steeds meer blinden en slechtzienden in de toekomst? Zijn hier oplossingen voor? Directeur van het Oogfonds, Edith Mulder, zei eind 2017 al tegen het NOS-journaal dat de helft van de twintigers bijziend is.

Samen met moderator Tonie Mudde (de Volkskrant) vertellen onder andere oogartsen en hersenwetenschappers vanavond in De Balie over het leven voor de uitvinding van de bril, of het kijken naar beeldschermen je echt bijziendheid veroorzaakt en over de verschillende ontwikkelingen op het gebied van kijken en zien.

‘Verder dan je neus lang is’ heet het KennisCafé waarmee gedoeld wordt op het openen van je ogen voor de nieuwe innovatieve oplossingen voor slechtziendheid of zelfs blindheid. Zo vertelt hersenwetenschapper Xing Chen over haar project om blinden weer te kunnen laten zien door middel van elektroden in hun hersenen, maar ook een Nederlander met een bionisch oog komt aan het woord en deelt zijn beleving.

Tickets voor dit KennisCafé kosten 10 euro en zijn nog verkrijgbaar via onderstaande link:

https://debalie.nl/agenda/kenniscafe-verder-dan-je-neus-lang-is/