Amsterdam staat van 7-10 maart in het teken van de nieuwste modetrends. Deze week vinden Amsterdam Fashion Week en International Fashion Week Amsterdam weer plaats. De evenementen richten zich respectievelijk op de Nederlandse mode-industrie en de internationale mode-industrie.

Het concept van deze editie van Amsterdam Fashion Week is AFW studio, wat inhoudt dat de programmering breed is en dat de shows op verschillende plekken plaatsvinden. Deze editie van Amsterdam Fashion Week zijn er verschillende activiteiten die ook vrij toegankelijk zijn voor consumenten, zoals een expositie door stylist Duran Lantink. Op 10 maart vinden de AFW Talks plaats met bekende namen uit de Nederlandse en Belgische mode-industrie over onder andere entrepeneurship en innovaties in de modewereld. Aanmelden voor de talks kan via talk@amsterdamfashionweek.nl.

International Fashion Week Amsterdam vindt plaats in het World Fashion Centre op het Koningin Wilhelminaplein. Verschillende internationale designers presenteren op de catwalks hun ontwerpen, er is de mogelijkheid om designerkleding te shoppen en naar verschillende talks over de mode-industrie te gaan. De planning van de shows is te zien op https://www.ifwamsterdam.com/schedule/ en tickets zijn te koop via facebook: https://www.facebook.com/events/288680811825808/.