Victoria’s Secret gaat een nieuwe invulling bedenken voor de lingerieshow die jaarlijks rond november gehouden wordt. Dit betekent dat de welbekende Victoria’s Secret Show voor nu gecanceld is en er een nieuw concept bedacht wordt. De brief met al deze informatie voor het personeel viel in de handen van het Amerikaanse nieuwsplatform CNBC, waardoor het nieuws uitlekte.

De wijziging in het format komt mogelijk door de groeiende kritiek op de show. De dalende kijkcijfers waren hier al het gevolg van. De show had eindelijk één “diverse” angel, Barbara Palvin. Met haar maatje 36/38 moest zij meer diversiteit bieden voor de show, naar aanleiding van de eerdere kritiek. Ook werd er een roodharig model toegevoegd aan de angels, om het pakket compleet te maken. Twitter stond vol met tweets als: “can people stop calling Barbara Palvin plus size?” In het verleden miste Palvin de show omdat de ‘te dik’ was.

De gemiddelde vrouwenmaat ligt rond de 40/42. In de modewereld wordt dit gezien als plussize, maar dat is het dus eigenlijk helemaal niet. Een paar maanden geleden lag webshop BooHoo ook al onder vuur, vanwege de maat van hun modellen. Zij gaven toe aan meer diversiteit brengen met plussize modellen, ook al hadden de vrouwen slechts maatje 40. De modellenwereld zet op deze manier een stap in de juiste richting , maar worden vrouwen met een hele gemiddelde maat nu niet onnodig bestempeld met ‘plussize’?

Er is nu al langere tijd een plussize-modellen trend in opmars. Social media geeft veel voorbeelden van hoe het niet moet, maar juist ook van hoe het wél moet. Vrouwen die niet geschikt zijn voor een ‘normaal’ modellenbureau kunnen zich op bijvoorbeeld Intragram wel uiten hoe zij willen.

Hoe zijn de meningen verder verdeeld over de Victroia’s Secret Show? Je hoort het hier!