Het is weer bijna de tijd van het jaar waar we allemaal smachtend naar uitkijken. De tijd dat we onze zonnebrillen mogen afstoffen, onze slippers uit de kast kunnen halen want… Het festivalseizoen staat weer voor de deur – wat betekent dat je dansend op je happy socks van festival naar festival kunt hoppen.

De meeste festivals vinden plaats in de lente- en zomermaanden, maar ook in de herfst zijn er voor de liefhebbers nog volop mogelijkheden om een dansje te wagen in het daglicht. Het aanbod van festivals in Nederland 2019 is diverser dan ooit: van elektro en trance tot rock, pop en hiphop.

Om ons op de hoogte te houden over de leukste festivals deze zomer schuift Malou Gouders, redacteur van het online festival-platform FestiLeaks bij ons aan.

FestiLeaks is een platform dat schrijft over verschillende festivals, zowel in Nederland als daarbuiten. Ze hebben verschillende categorieën, gebaseerd op de verschillende festivals. Ook zijn ze tegenwoordig bezig met het maken van een festivalpodcast, waar zij elke twee weken het laatste festivalnieuws met je doornemen, de recente aankondigingen bespreken en dieper ingaan op specifieke boekingen of andere ontwikkelingen op festivalgebied. Deze is hier te beluisteren.

Malou heeft een aantal favoriete festivals, wij lichten er hier alvast twee voor je uit, aangezien deze al snel op het programma staan!

Best Kept Secret

Datum: 31 mei – 2 juni 2019

Locatie: Hilvarenbeek, Nederland

Na boekingen van Arctic Monkeys, Radiohead en Arcade Fire is Best Kept Secret afgelopen jaren definitief de underdog-status ontgroeid. Het driedaagse festival in Hilvarenbeek zorgt naast grote headliners altijd voor een progressieve line-up. Kleine, relatief onbekende artiesten geven ze een groter podium dan normaal en ze schuwen geen enkel genre. Van hip hop en rock tot duistere elektrobeats en dromerige indie. Het is allang geen geheim meer dat Best Kept Secret een van de mooiste festival van Nederland is. De natuurlijke omgeving van Beekse Bergen zorgt er echter voor dat er altijd nog geheimen te ontdekken zijn.

Pinkpop

Datum: 8 – 10 juni 2019

Locatie: Landgraaf, Nederland

Een van de beste festivals in Nederland komt ook in 2019 weer met een waanzinnig programma. Dit jaar zullen sterren als George Ezra, Mumford & Sons en Tenacious D het hoofdpodium van Pinkpop betreden. Het oudste jaarlijks terugkerende festival ter wereld viert dit jaar zijn 50e verjaardag. Daarmee is het evenement in Landgraaf het oudste jaarlijks terugkerende festival ter wereld. Ze zullen naar eigen zeggen groter en gekker uitpakken dan ooit tevoren. Reken er maar op dat de Landgraaf in Zuid-Limburg weer helemaal op zijn kop gezet wordt. Het festival dankt zijn naam aan het feit dat Pinkpop traditioneel met Pinksteren plaatsvindt.

Bekijk het fragment waarin Malou o.a. vertelt over het nieuwe festival Eilân hier vanaf 16:55.