Alle theaters in New York zullen morgen leeg blijven vanwege HET musical event van het jaar. De tony awards. De ‘Tony’s’ worden uitgereikt aan musical producties, casts of creatives van broadway musicals die in dat jaar geproduceerd zijn en het besten binnen hun categorie blijken. Onder musical liefhebbers blijft het gissen wie er gaat winnen maar wij van YouNewsLive denken het te weten.

Categorie: Beste mannelijke hoofdrol in een musical

Deze prijs gaat volgens ons naar Alex Brightman die de titelrol speelt in de musical Beetlejuice gebaseerd op de film uit 1988. Brightman gaat de prijs ontvangen vanwege zijn energieke performance en karakteristieke trekjes van dit macabere figuur.

UPDATE: deze prijs is gewonnen door Santino Fontana voor zijn optreden in Tootsie

 

Categorie: Beste vrouwelijke hoofdrol in een musical

Volgens ons gaat deze prijs naar de, al vaker genomineerde, Stephanie J. Block voor haar feilloze vertolking van Cher in haar latere jaren in The Cher Show. Block geeft het publiek het complete plaatje. Looks, mimiek en het belangrijkste. Die iconische stem. Veel kritische fans vinden dat dit soort Jukebox musicals geen prijs verdienen maar voor zo’n foutloze karakterisering verdient Stephanie meer dan een Tony.

UPDATE: Stephanie heeft uiteindelijk deze prijs gewonnen

 

Categorie: Beste musical 2019

De belangrijkste categorie binnen de tony awards competitie is die van de beste musical. Naar onze mening wordt dat dit jaar de musical Hadesetown. Niet alleen vanwege de bijzondere decorstukken en een nieuw soort sound, wat Broadway nog nooit eerder heeft gehoord. Vertelt deze musical ook op een modernere manier de tragische mythe van Eurydice en Orpheus. De all-musicalstar cast vertolkt het verhaal op een aangrijpende en pijnlijk mooie manier. Dat is precies waarom ze de prijs in ontvangst zullen nemen.

UPDATE: Hadesetown heeft de prijs uiteindelijk gewonnen.