Je alleen op de wereld voelen, iedereen kent dit gevoel wel. Vaak komt hierbij een negatieve emotie vrij: eenzaam zijn. Tegenwoordig is er zelfs een speciale week die de eenzaamheid probeert te bestrijden. De week tegen de eenzaamheid. Hier is het de bedoeling dat het probleem bekend wordt onder de bevolking, want wel 1 miljoen Nederlanders zijn weleens eenzaam. Ook de oudste laag van de bevolking is vaak eenzaam.

Denk hierbij aan ouderen die alle mensen om hun heen hebben verloren en hun dagen uitzitten in een bejaardentehuis. Het is lastig voor sommige mensen om nog te kunnen genieten van het leven. Daarom is de week tegen de eenzaamheid ook zo belangrijk, want ook als je oud bent is het belangrijk om nog te kunnen genieten met mensen om je heen. In bejaardentehuizen worden dan spelletjesmiddagen georganiseerd, wandelingen of samen een bakje koffie drinken.

Maar ja, als dit over is dan komen de ouderen weer terug in hun kamer en dan hebben ze nog een halve dag te gaan. Wat doe je daartegen als bejaardentehuis? En wat doe je ertegen als je zelf weleens oud en eenzaam bent?

Onze verslaggeefster Karlijn Plooijer sprak met Ilonka en mevrouw Huijsman en zij vertellen hoe zij omgaan met eenzaamheid.