Wielerjournalist Thijs Zonneveld plaatste in het AD zijn vraagtekens over de toekomst van het Nederlandse wielrennen. Juist nu Nederlanders overal aan het winnen zijn lijkt het met de Nederlandse wielerjeugd steeds slechter te gaan. ‘De KNWU heeft structureel te weinig geld. Het aantal licentiehouders – zeker bij de jeugd – daalt. Er is een tekort aan vrijwilligers bij wielerclubs. Er verdwijnen steeds meer kleine wedstrijden. En in het opleidingscircuit moet het ene na de andere team noodgedwongen stoppen of inkrimpen door gebrek aan sponsoring”, schreef Zonneveld.

Wielerminded Nederland mag de momenten dat onze landgenoten op het hoogste schavot staan koesteren. Tom Dumoulin won de Giro, Niki Terpstra won zowel Parijs-Roubaix als de Ronde van Vlaanderen, Mathieu van der Poel domineert het veldrijden en Anne van der Breggen, Annemiek van Vleuten en Ellen van Dijk werden één twee en drie op het WK-tijdrijden. Het is dan gek om te bedenken dat de toekomst van het Nederlandse wielrennen er minder roze kleurig uit ziet dat de Roze trui van Dumoulin.

Verslaggever Max Brienen vroeg jeugdtrainer Mathijs Spakenburg van DTS en ex-Prof Stephan Bakker naar hun meningen naar over toekomst van het Nederlandse Wielrennen.