Als je aan Dronten denkt, denk niet meteen aan een gezellige studentenstad. Toch studeren er ongeveer 2000 studenten. Vanuit het platteland van heel Nederland komen deze studenten naar Dronten. Want in Dronten staat de Aeres Hogeschool, waar studenten met passie voor ondernemen, bedrijfskunde, dier en voedsel terecht kunnen. De school geeft onderwijs in de agrarische sector, en die opleidingen zijn er niet overal in Nederland.

De studenten in Dronten komen hierdoor van ver en mede door de afstand vestigen veel studenten zich dan ook in studentenhuizen in de stad. Juist omdat de studenten in verreweg de meeste gevallen vanaf het platteland komen, sluit het dorpse karakter met een aantal stadse voorzieningen goed bij hen aan. Omdat Dronten naast een paar kroegen verder niet heel veel te bieden heeft, kunnen de studenten zich aansluiten bij studentenverenigingen. De grootste is de USRA. De vereniging organiseert verschillende feesten, uitjes en andere gezelligheidsactiviteiten. Volgens de USRA hoort wonen in Dronten dan ook bij een onvergetelijke studententijd.

Jur Veenink, student aan de Aeres Hogeschool woont ook in Dronten in een studentenhuis. Verslaggever Pien ging op bezoek:

Veel studenten volgen op deze Hogeschool een agrarische opleiding. De meeste komen al van het platteland en willen graag het bedrijf van hun ouders overnemen. Dan is een logische stap de opleiding agrarisch ondernemer. Deze opleiding volgt Jur ook. Naast zijn opleiding is hij ook druk aan het werk in de agrarische sector, net als zijn meeste studiegenoten. De combi wonen, studeren en werken rondom Dronten sluit dan goed op elkaar aan.