Borstimplantaten komen steeds vaker negatief in de media. Het is dan ook niet vreemd, aangezien er per jaar nog steeds honderden gevallen voorbij komen waarbij de borsten zijn gaan lekken of andere nare mankementen. Verschillende onderzoeken tonen aan dat ondanks de borstimplantaten van tegenwoordig veilig worden gepleit, er nog veel mis gaat. 

De NOS publiceerde onlangs een artikel waarin staat dat er gebrekkig toezicht is op medische implantaten, dit leidt tot gevolg dat mensenlevens in gevaar worden gebracht. Tv-programma Radar en dagblad Trouw hebben internationaal onderzoek gedaan naar het toezicht op medische implantaten, en wat bleek: In de afgelopen tien jaar zouden 1,7 miljoen letselgevallen en 83.000 doden te maken hebben met medische hulpmiddelen die als “veilig” op de markt worden gebracht. Uit het onderzoek blijkt dat overheden te weinig doen om de werking en bijwerking van een implantaat, die op de markt is gebracht te rapporteren. Ook zouden fabrikanten en overheden beschikbare informatie achterhouden. 

Gelukkig zijn er ondanks de vele horror-verhalen ook nog gevallen waarin het plaatsen van borstimplantaten wél goed gaat. Zo ook bij Laura. Zij liet 13 jaar geleden bij een privé-kliniek in het Limburgse Valkenburg borstimplantaten plaatsen. Toen er ongeveer 10 jaar geleden horrorverhalen naar buiten kwamen van de zogenaamde PIP-implantaten, schrok ze zich rot. Gelukkig bleek dat ze zelf deze implantaten niet in haar lichaam had, maar andere waarbij de vulling niet zo vloeibaar is. Als Laura’s implantaten gaan lekken, dan kan de vulling niet door haar hele lichaam gaan. 

In de volgende video komt ook psychologe Ruth Wolfs aan het woord, die uitlegt waar de ideeën van Laura vandaan kunnen komen. Ook is volgens haar de invloed van sociale media heel groot als het gaat om het beeld dat vrouwen tegenwoordig van zichzelf hebben.