In deze aflevering van Grenzeloos Studeren ontmoeten we Remo Veenstra. Remo heeft een bachelor diploma Journalistiek behaald op het Windesheim in Zwolle en volgt sinds dit schooljaar een pré-master aan de KU Leuven, een van de twee universiteiten in Antwerpen.

Antwerpen staat bekend om de Vlaamse Frieten en de wafels, maar is ook zeker een bruisende studentenstad. Met een afstand van ongeveer 160 kilometer van Amsterdam is het makkelijk te bereizen met de auto en bus, maar vooral met de trein. Vanaf Amsterdam vertrekken ieder uur verschillende treinen die je in ongeveer twee uur afzetten in het centrum van Antwerpen. Een enkeltje kost rond de 25 euro. Reis je met een studenten OV, dan betaal je voor een retourtje nog minder dan 20 euro.

Het station van Antwerpen is direct al een aandachtstrekker. Met prachtige oude architectuur valt het direct op bij aankomst. Tot 2007 was het station een zogenaamd kopstation, waar treinstellen van rijrichting moesten veranderen na aankomst. Na 2007 zijn er ondergrondse tunnels aangelegd, waardoor de treinen sindsdien door kunnen rijden. Deze tunnels geven het station een uniek uiterlijk, waar je treinen kunt vinden op drie verschillende niveaus.

Wanneer je aan België denkt, denk je natuurlijk ook aan bier. Stadsbrouwerij De Koninck is de laatst overgebleven brouwerij in Antwerpen en staan bekend om zijn ‘bollekes.’ Deze naam heeft betrekking op het glas waarin het bier geschonken wordt, dat een bolle vorm heeft op een steel. Daarnaast heeft de brouwerij het op een na oudste handelsregister nummer, net na de Zoo van Antwerpen.

Ben je benieuwd waarom Antwerpen een leuke stad is en vooral om er te studeren? Kijk dan snel naar de eerste aflevering van Grenzeloos Studeren: