Hét kerstgerecht van 2018

71

Ieder jaar is het weer een strijd… Wat komt er op de kersttafel te staan? Wordt het vlees, vis of anno 2018 toch vegetarisch? 

Chef-kok Loeke Feijs laat zien wat volgens hem dit jaar niet kan ontbreken bij een succesvol kerstdiner. Een video die voor iedere amateur-chef te volgen is en de laatste trends volgt.
Anno 2018 wil het oog natuurlijk ook wat en daarom is dit jaar een van de trends op de kerst tafel; Kleur! Omdat we graag alles op sociale media willen delen zijn we de laatste jaren steeds meer bezig met hoe een gerecht er uit ziet. Daar speelt Loeke goed op in met een gerecht dat zelfs zonder Instagram-filter mooi is.

Het recept
Voor iedereen die na het zien van het filmpje trek heeft gekregen:
De ingrediënten:
-Rode bietjes
-Rode ui
-Verse zalm
-Komkommer
-Zeekraal
-Droge witte wijn

Stap 1
Snij de zalm en laat hem marineren in het bietensap, zodat de zalm de kleur van de biet op kan nemen.

Stap 2
Snij het uitje en een rode biet in blokjes om deze vervolgens in de pan te bakken met een klontje boter. Blus na enkele minuten af met een scheutje witte wijn.

Stap 3
Snij vervolgens nog een bietje en doe deze samen met drie lepels mayonaise en een scheutje room in de blender. Als deze eenmaal de textuur van de mayonaise heeft overgenomen, het mengsel overschenken in een kommetje en koel bewaren.

Stap 4
De bietjes, uitjes en witte wijn in de pan zijn nu klaar om ook in de blender te gaan met een heel klein scheutje room en eventueel citroensap, peper en zout naar smaak.

Stap 5
De voorlaatste stap is het koken van de zeekraal. Deze hoeft, volgens tip van de chef maar 10 seconde te koken. Na 10 seconden de zeekraal afspoelen met koud water en klaar!

De laatste stap
De laatste stap is het opmaken van het bord. Dit kan naar eigen smaak gebeuren. Houd je meer van een abstracte opmaak of toch meer van alles in het midden? Voel je vrij! Mocht je geen inspiratie hebben? Kijk dan voor de handigheid nog eens naar het resultaat van chef-kok Loeke.