Hi prinses

Hi prinses

Category : zonder categorie

Iedereen heeft wel eens een relatie dip. Elke relatie heeft drie dipjes, zie ik op zo’n mens en gezondheid forum. Ik probeer elke website om mezelf er van te overtuigen dat ik gelijk heb. 

Vandaag val ik in een diep gat. Na een vijf jaar durende relatie zegt mijn vriend niet meer de ‘verliefde’ gevoelens meer voor me te hebben, me niet meer zo aantrekkelijk te vinden zoals hij dat altijd vond. Ouch, schot in de roos. Hij heeft het niet uitgemaakt, hij wil dat we er samen uit komen, dus ik wacht tot hij weer bijdraait, zoiets. En hij wil tips van mij om hem te helpen. Van mij als ervaringsdeskundige.

Want tsja, dit is dus niet de eerste ‘relatiedip’, nee die was twee jaar geleden, toen mevrouw hypocriet hier wel in haar eentje besloot een einde aan de relatie te maken, tijdelijk. Hij ving me na een jaar weer met open armen op. Daarna hadden we het beste en meeste stabiele jaar dat we gehad hebben. Daar kwam vandaag dus een einde aan.

Nu vraag die ik niet uit mijn hoofd krijg, gaan we het samen halen of zit ik straks met een gebroken hart? En hoe? Wat moet ik doen om ervoor te zorgen dat hij me weer ‘aantrekkelijk’ vind en weer ‘verliefd’ op me wordt. Hoe hopeloos en zielig dat ook klinkt wil ik niets liever dan samen met hem te blijven, ik zie geen andere man in mijn toekomstbeeld.

Om vervolgens in een nog dieper gat van vernedering te vallen moet je deze vragen gaan googelen. Dan kom je bij een aantal commerciële websites die je zullen vertellen dat je meer seks moet hebben en moet gaan sporten zodat hij weer van je gaat houden. Om het zelfbeeld van mij als (op dit moment) kwetsbare vrouw nog even naar beneden te schoppen.

Ik weet wel wat mijn vriend nu zou zeggen, op een sarcastisch en grappende toon, zit je lekker in de slachtofferrol? Nou eigenlijk wel ja.

Dus ik lees een 18 pagina’s lang artikel van Tim Veninga. Hij gaat mij het geheim verklappen, over hoe ik elke man aan me kan binden. Hij vertelt mij dit wel pas nadat ik me even heb aangemeld voor de nieuwsbrief, anders mag ik de tips van Tim niet lezen. “Hi prinses,” begint Tim de datingscoach, die relatie expert is voor SBS, RTL, NOS, Cosmopolitan, Grazia en tientallen andere media. Nou, ik ben benieuwd.

Ik moet mijn vriend meer respecteren, dat is de geniale relatieredder, ik moet afhankelijk van hem zijn en zijn mannelijkheid voeden. Want mannen geven meer om respect dan om liefde… Ja bedankt Tim, maar ik denk dat als ik hem niet zou respecteren, we nu niet al vijf jaar een relatie hadden. Lekker advies meneer de geniale relatie expert.

Sorry Tim, ik liet me even gaan.