Category Archives: Burger

Zelfdoding in de popcultuur: het benaderen van een zwaar onderwerp

Category : Burger , Politiek

Wanneer er wordt gesproken over de invloed van games, films en muziek op de mentale staat van een persoon, worden er vaak schietpartijen als voorbeeld gebruikt. De daders zijn dan vaak tieners of jongvolwassenen die toevallig veel gewelddadige videospellen als Grand Theft Auto speelden of naar shockrockers als Marilyn Manson luisterden. Hierbij wordt vooral gefocust op het homicidale individu, maar in hoeverre heeft de popcultuur invloed op de gedachtegang rond zelfdestructie en zelfdoding?

“Read More”

De energietransitie in Nederland

De energietransitie in Nederland is in volle gang. Het onderwerp verscheen veelvuldig in de media en in de politiek, wat betekent dat de transitie een hot topic is. Niet alleen in Nederland, maar ook wereldwijd is het een booming business. Daarenboven is het een uitdaging, omdat de toekomst van de aarde op het spel staat en, omdat de tijdsdruk toeneemt. Maar wat is de energietransitie eigenlijk?

“Read More”

De pelgrimskerk over de cijfers van het CBS

Tags :

Category : Burger , Maatschappij

Marga Schipper-hoop, Gerda Griffioen en Hans van den Bilt zijn alle drie actief bij de pelgrimskerk. De pelgrimskerk is een ‘pioniersplek’ voor mensen die het gevoel hebben aan de rand te staan voor hun geloof. De nieuwe cijfers van het CBS zijn hard over deze religie. Denken de drie medewerkers daar ook zo over?

“Read More”

Voel jij je veilig?

Veiligheid is voor iedereen gewenst. In Nederland hebben we dan geluk: Nederland is een enorm veilig land. Criminaliteit daalt en de kans op oorlog is hartstikke klein. Maar hoe kan het dan dat veel Nederlanders nog angst hebben voor oorlog, of zich onveilig voelen op straat?

“Read More”

Samenwerken en participeren; de rode draad door onze geschiedenis

De participatiesamenleving raakt al goed ingeburgerd. In 2013 gebruikte de Koning dit woord al in de Troonrede en vanaf dat moment is het niet meer weg te denken uit de Nederlandse samenleving. De klassieke verzorgingsstaat zou langzaamaan veranderen in een samenleving waarin burgers zelf meer initiatief nemen.

“Read More”

Deal of geen deal, Brexit voor MKB’ers

Category : Burger , Maatschappij , Politiek

Mijn twee neven Glenn en Maarten hebben een bedrijf in Spanje, zij verkopen linnen uit Engeland, The Yorkshire Linen co. Dit betekend dat er voor hen een aantal dingen zullen veranderen als de Brexit wordt doorgevoerd.

“Read More”

Waarom is Carola Schouten de betrouwbaarste minister van dit kabinet?

Politiek wordt niet vaak geassocieerd met vertrouwen. Toch is de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit onlangs uitgeroepen tot de betrouwbaarste minister van het kabinet-Rutte III.

“Read More”

Bewust ‘milieu-onbewust’

COLUMN – Van onbewust milieuvriendelijk, naar bewust milieuonvriendelijk. Ik heb het hier over het gebruik van al die duizenden plastic flessen ice tea green, coca cola of spa blauw. De zeeën worden ermee vervuild en vuilnishopen stapelen zich ermee op. Toch staan de tafels van de studenten op de Hogescholen er vol mee.

“Read More”

Dit is hoe Tamar elke week haar uitzending opneemt. Foto: Georgia Oost

Een studio in je woonkamer: Tamar maakt medisch seksisme bespreekbaar met podcasts

Anderhalf-jaar geleden werd Tamar Doorduin (32) plotseling chronisch ziek: niet veel later werd ze gediagnosticeerd met de ziekte POTS: Posturaal orthostatisch tachycardiesyndroom. Een ziekte waarbij het lichaam moeite heeft met zwaartekracht, hierdoor is staan en overeind zijn erg moeilijk en bijna onmogelijk.

“Read More”

“Wat de natuur ons geeft, geeft de BOM terug”

FOTOREPORTAGE – De BOM, Bewoners Organisatie Monnikenhof uit Vianen West, is een initiatief van buurtbewoners om meer sociale cohesie in de wijk te creëren en vooral ook samen te werken aan projecten met en voor de buurt. Eén van die duurzame projecten is de ‘beweegroute’.

In fotoserie hieronder zie je wat dit project precies inhoudt en hoe buurtbewoners samen het initiatief nemen. Burgerparticipatie in de praktijk.

“Read More”