Category Archives: Politiek

Zelfdoding in de popcultuur: het benaderen van een zwaar onderwerp

Category : Burger , Politiek

Wanneer er wordt gesproken over de invloed van games, films en muziek op de mentale staat van een persoon, worden er vaak schietpartijen als voorbeeld gebruikt. De daders zijn dan vaak tieners of jongvolwassenen die toevallig veel gewelddadige videospellen als Grand Theft Auto speelden of naar shockrockers als Marilyn Manson luisterden. Hierbij wordt vooral gefocust op het homicidale individu, maar in hoeverre heeft de popcultuur invloed op de gedachtegang rond zelfdestructie en zelfdoding?

“Read More”

De energietransitie in Nederland

De energietransitie in Nederland is in volle gang. Het onderwerp verscheen veelvuldig in de media en in de politiek, wat betekent dat de transitie een hot topic is. Niet alleen in Nederland, maar ook wereldwijd is het een booming business. Daarenboven is het een uitdaging, omdat de toekomst van de aarde op het spel staat en, omdat de tijdsdruk toeneemt. Maar wat is de energietransitie eigenlijk?

“Read More”

Een stem voor de PVV

Tags :

Category : Maatschappij , Politiek

Voor Jooltje Meijer zijn er weinig partijen waar ze vertrouwen in heeft. Ze stemt op de PVV omdat ze vindt dat het steeds slechter gaat met Nederland, daarom is volgens haar de partij hard nodig. ”Politie, Justitie, onderwijs, op alle gebieden rijzen de kosten de pan uit. Mensen worden uitgemolken. Zo kan het niet langer”. In deze mini-docu deelt Jooltje Meijer haar ervaring met actief zijn voor de PVV.

“Read More”

Deal of geen deal, Brexit voor MKB’ers

Category : Burger , Maatschappij , Politiek

Mijn twee neven Glenn en Maarten hebben een bedrijf in Spanje, zij verkopen linnen uit Engeland, The Yorkshire Linen co. Dit betekend dat er voor hen een aantal dingen zullen veranderen als de Brexit wordt doorgevoerd.

“Read More”

Waarom is Carola Schouten de betrouwbaarste minister van dit kabinet?

Politiek wordt niet vaak geassocieerd met vertrouwen. Toch is de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit onlangs uitgeroepen tot de betrouwbaarste minister van het kabinet-Rutte III.

“Read More”

51 procent van Nederland is niet meer gelovig

Tags :

Category : Politiek

Hoeveel mensen in uw omgeving zijn nog gelovig? De cijfers van het CBS liegen er namelijk niet om: tussen 2012 en 2017 is ongeveer 4% van de aanhang weggelopen bij het christelijke geloof. Nieuwe cijfers van het CBS tonen aan dat sinds 2018 officieel meer dan de helft van de Nederlandse bevolking niet meer in een religie gelooft. Waarom gaat de ontkerkelijking in Nederland zo snel?

“Read More”

Rotterdamse waardering voor de leegte versus hoogbouwambities

Category : Politiek

Rotterdam staat bekend om zijn moderne karakter en de wolkenkrabbers. Maar door de steeds veranderende stad verdwijnen er meer en meer lege plekken, ruimtes waar de stad zo’n behoefte aan heeft tussen al het hoogbouwgeweld.

“Read More”

Het jonge raadslid

Category : Politiek

Thirsa van der Meer zit sinds kort in de Gemeenteraad van Aalsmeer. Als 18 jarige is zij een van de jongste raadsleden van Nederland. Hoe is het om zo jong de politiek in te gaan? Hoe verloopt dat proces? We nemen een kijkje in het leven van Thirsa, om deze vragen te beantwoorden.


Circulair denken als nieuwe duurzaamheidsbeweging

De duurzame termen vliegen ons om de oren: bio-afbreekbaar, eco-friendly, hernieuwbare energie, groen ondernemen, enzovoort. Voeg daar vanaf nu maar de circulaire economie aan toe. Volgens onze overheid moet de Nederlandse economie in 2050 volledig circulair zijn. De knappe koppen van de Nationale Denktank buigen zich er nu over. Maar wat moeten we ons hier precies bij voorstellen?

“Read More”

Interview Harmen van der Steenhoven

Tags :

Category : Politiek

Harmen van der Steenhoven is met 25 jaar een van de jongste fractievoorzitters in de gemeenteraad in Nederland. Vanaf jongs af aan wilde hij, geïnspireerd door Alexander Pechtold, al bij de D66. Nu leidt hij de partij in Amstelveen. Met hem praten we over de controverse rond Rob Jetten, en hoe dat invloed heeft op jongeren in de politiek.