AGENDA | Dit weekend hoef je weer niet stil te zitten. Feest op het strand van Scheveningen op een festival voor doven en (slecht)horenden, waan je in het paradijs bij een expositie over Bali of verbaas je over improviserende muziekrobots. Hier zijn onze tips voor het aankomende weekend:

1. MuteSounds Festival

Het is vaak voor ‘de buitenwereld’ lastig te begrijpen hoe doven en slechthorende mensen muziek, theater en dans beleven. Op dit festival kan het allemaal! Je kunt je hier laten inspireren door bijvoorbeeld internationale gebarentaal, een dansmove wagen op de trilvloer en kun je diverse theatershows bekijken van zowel doven als horende artiesten.
Tijdens deze editie wordt de Pier speciaal omgetoverd tot een surrealistisch wonderland.

Wanneer? 20 oktober
Waar? De Pier, Scheveningen

Kijk voor meer informatie op www.mutesounds.nl  

2. Bali – Welcome to Paradise

Iedereen gaat, is geweest of heeft het op zijn bucketlist: het Indonesische eiland Bali. Verleidelijke reisbeschrijvingen en enthousiaste blogs garanderen een droomvakantie. Maar dat is niet het complete verhaal. Museum Volkenkunde laat naast dit ideaalbeeld ook de achterkant van het paradijs zien in een nieuwe expositie genaamd BALI – Welcome To Paradise.

Waar? Museum Volkenkunde in Leiden
Wanneer? Nu t/m 3 maart 2019

3. Robots love Music

Ze improviseren en maken muziek net als wij dat kunnen. De nieuwste en de oudste muziekrobots van over de hele wereld zijn te zien in Museum Speelklok. De Franse automaat Hugo, bekend van de gelijknamige film, is onder andere te zien.

Waar? Museum Speelklok in Utrecht
Wanneer? Nu t/m 3 maart

4. Wachstumsschmerzen van Rundfunk

‘Retestrak, snoeihard en gruwelijk grof’. Dat was de reactie van de jury over de show Wachstummschmerzen na het winnen van de cabaretprijs Neerlands hoop. Het absurdisme dat Rundfunk nu al enkele jaren kenmerkt komt in deze show in optima forma naar voren. Met uitverkochte zalen door het hele land is dit een voorstelling die je gezien MOET hebben.

Waar? Aankomend weekend in Hoorn en Zaandam. Daarna nog in meerdere theaters in Nederland
Wanneer? Nu t/m 3 juni 2019

5. Hitfabriek 

Als je meer zin hebt om gewoon lekker met je voetjes van de vloer te gaan, dan is De Hitfabriek zeker een aanrader. Dit feest garandeert zoveel hits, dat stilzitten niet mogelijk is. En tot 1:00 gratis toegang, dit mag je niet mislopen!

Waar? Annabel in Rotterdam
Wanneer? 19 oktober

Houd de agenda in de gaten voor nog meer tips en alvast fijn weekend!